her aydınlığı yangın zanneden zavallılar siz hala daha güneşi balçıkla sıvamaya devam edin



ırak ıraklı çocuk ırak işgali ırak savaşı ırak fotoğrafları savaş kan zulüm Very graphic image from Iraq
 

maymun tuzağı

Maymun Tuzagi
> > Asya'da maymun yakalamak icin kullanilan bir cesit tuzak vardir.
> > Bir hindistan cevizi oyulur ve iple bir agaca veya yerdeki bir kaziga
> >baglanir.

bir fıkra

Bir dönem bir genel müdür yardımcılığı yapmış birisi anlatıyor:
>
> "Sene 1965. Bir genel müdürlükte özel kalem müdürü yardımcısıyım.. Bayrama
> 10 gün var.. Benim müdür hastalandı.. Ben ise işe gireli 2 hafta olmus,
> olmamış.
>
> Genel Müdür bey beni çağırttı:
>
> - Tebrik kartları hazır mı?.. Şaşırdım:

Neden ''BEN''


Hayatta en çok karşılaştıgımız durumlardan birisidir insanın sürekli kendinden konuşması ve BEN kavramını kullanması. sorun demiyorum çünkü ben bir sorun olarak algılamıyorum. hele hele bir olaya vereceğimiz örnek BEN ile başlarsa düşünün karşıdakinin haline. ama bir taraftan da şöyle düüşünmek lazım. BEN değilse KİM? kendimi anlatmayacağımda kimi anlatacağım....

ADAÇAYI'NIN FAYDALARI

(Salvia officinalis), dişotu ve meryemiye adları ile de tanınır. 30-70 cm boyunda olan bitkinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişlidir. Karşılıklı olan beyaz keçeli yaprakları gümüş gibi parıldar ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayarlar. Bahçe adaçayı, güneşli bir yerde yetiştirilmelidir. Don olayına karşı duyarlı olduğu için, kış boyunca çam dalları ile örtülmesi doğru olur. Ülkemizde İzmir bölgesinde bahçe adaçayı yetiştirilmektedir. Bir başka cins olan çayır adaçayı (Salvia pratensis -Salvia tribola), çayırlarda, bayırlarda ve meralarda yetişir. Çevresine ıtırlı hoş bir koku yayan mavi–menekşe renkli çiçeklerin pırıltısı uzaklardan seçilebilir. Çayır Adaçayı (Anadolu adaçayı) batı ve güney-batı

Bu Günün Sonunda....

Bu güne kadar hiç aklıma gelmedi değil çok geldi günlük tutmak. Ama her nedense bir türlü rayına oturmadı bir gün oldu iki gün oldu sonunda da unutuldu gitti günlük yazma işi.. Kendimi zorlayarak yazdığım günlük yazılarına bakıyorum da gerçekten tutsaymışım günlük diyorum.

freud kimdir?

6 Mayıs 1856'da Avusturya İmparatorluğu'nun bugün Çekoslovakya'da yer alan Pribor şehrinde doğmuş ve 23 Eylül 1939 yılında İngiltere'de ölmüştür. Psikoanalizin kurucusu olan Avusturyalı nörolog , yalnızca psikolojiyi değil, sanat, eğitim, antropoloji gibi alanları da derinden etkileyen ve geniş tartışmalar yaratan psikanaliz kuramıyla 20. yüzyıla damgasını vuran düşünürler arasında yer alır.

nano teknoloji

Nano Teknoloji (Nano Technology), kısaca NanoTech, basit bir tanımlamayla, maddeleri 1 ile 100 nano metre arasında kontrol edebilmeyi, yönetebilmeyi amaçlayan bir mühendislik alanı, yeni bir teknolojidir.

hipoterapi

HİPOTERAPİ (At Terapisi)




Hipoterapi Nedir?

Hipoterapi, atın çok boyutlu hareketlerini kullanarak, engelli çocukların duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olan alternatif ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemidir.

Psikoterapi, nerede ve ne zaman

Psikoterapi hastalıkların ve kişilik yapılarının bir uzmanla konuşma iletişimi içinde iyileştirilmesine verilen addır. Psikoterapi yardımı alması için kişinin "hasta" olması yeterlidir. Yalnız ruhsal değil, bedensel sorunlara bağlı ruhsal sorunların da psikoterapi içinde iyileşmesi ve yaşam kalitelerinin artması olasıdır. Ilaçlı tedavilerde bile psikoterapi ilacın etkisini % 50 oranında arttırır. Ayrıca psikiyatride ve hatta bedensel hastalıklarda kullanılan ilaçların bile % 50 telkinle etkisini gösterdiği varsayılırsa psikoterapilerin önemi daha iyi anlaşılabilir.

özay gönlüm ninenin mektubu

Ninenin Mektubu

Ninenin Mektubu
Ninenin Mektubu
Amanın yavrım,Ben öyle duyuyom, o gocuman memleketlerde cicili bicili, boyalı moyalı, şıngırdak fıngırdak, kirpikleri takma, saçları sokma, onlan bunlan düşüp kalkma, gözleri elde, etekleri belde, artanı da yerde, sıska mıska, şıbıldak gibi bazı, çirkin mirkin hanımlar, gızlar oluveriyormuş…

İşte Dünyanın Yeni Yedi Harikası

Dünyanın yeni 7 harikası belli oldu. 21 adayın yarıştığı ve 100 milyona yakın kişinin oyladığı yarışma sonrasında kazananlar belirlendi.

İşte dünyanın yeni 7 harikası;

BENİM MEMLEKETİMİN TANITIMI

Köyün Genel Durumu : Denizli ili Kale ilçesine bağlı Kurbalık Köyü 543 hane 1753 nufusa sahiptir.Köyümüzün Kale’ ye ulaşım yolu asfalt olup 21 km’dir. İlimize uzaklığı ise 91 km’dir.Köyümüzün başlıca geçim kaynağı tütüncülük olmakla birlikte son yıllarda az da olsa büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Köyümüzde okul çağına gelen çocukların tümü okula gelmektedir.

Özay Gönlüm

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Git ve: kullan, ara
Özay Gönlüm
Doğum tarihi 5 Şubat 1940
Doğum yeri Denizli / Türkiye
Ölüm tarihi 1 Mart 2000
Mesleği Türk halk müziği sanatçısı
Özay Gönlüm (d. 5 Şubat 1940, Tercan/Erzincan - ö. 1 Mart 2000, Ankara), repertuvarı Ege Bölgesi ve özellikle de Denizli yöresi ile özdeşleşmiş ve mizahi unsurlara rahatlıkla yer verdiği çalışmalarının ustalığı ve derinliği zamanla farkedilmeye başlanan Türk Halk Müziği'nin büyük üstadıdır.