Değerli ben,

  Değerli ben,
          Bu sene son sene üniversite hayatının. artık yaşamda kendi paranı kazanma kendi kendine yetebilme ve kendin için biriktirme zamanı.

            4 senelik bir geçmiş olacak elinde, diploma değerli arkadaşlar ve öğrendiğin bilgiler. Ama unutma bunlar kalıcı olmayacak geçmişi çabuk siliyorsun biliyorum. Bu senin için çok kötü olsa da bazı anıları gerçekten silmen gerekecek. Bilgi desen belki çoğu işine bile yaramayacak ama bunu da sen belirleyeceksin. Çünkü insan kendini geliştirmeli. Yoksa öğrendiğin azıcık işe yarar bilgi unutulur gider. Arkadaşlıklar belki unutamayacağın değerli arkadaşlar olacak. bazılarının düğünlerinde en önde olacaksın. Bazılarının ise hiç duymayacaksın. Bu 4 sene de ne kazandıysan korumaya çalış çünkü bu kazandıkların senin için kıymetli hazineler.
          Biliyorum ki çok ayran gönüllüsün. Karalar alıyor ve bunları gerçekleştirmek te sıkıntı yaşıyorsun. Bundan sonra kararlarının arkasında dur. çünkü be senin için hastalık teşkil edebilir. Başarmak için sebat gerekir. Bunu en kısa zamanda kazan.
           Bu bir sene senin için çok sıkıntılı geçecek. Bazıları senin kararlarını anlayamayacaklar. her ne istiyorsan arkasında yatan nedenleri fark edemeyecekler  Sen onlara kızma çünkü sen bilene kız. Onlar bilmiyor yada idrak edemiyor olabilirler. Zaman tanı. Derler ya zaman her şeyin ilacı.
           Değerli ben. unutma sen karar alırken bilenlere sor. Onlar senin göremedeğin açıdan görebilirler. o yüzden kimseye eleştirilerinden doleyı yargılama. eleştiriyi kabullenmek erdemli bir davranıştır.
           Hayatın artık yepyeni bir yol alıyor. geçmişten ders al geleceğe odaklan. Ve hayallerinde asla vazgeçme. Bizim hayallerimiz farklılığımız dır bana göre. Sen ve ben hep aynıyız. Ama artık ben geçmişte kalıyorum sen ise yolunda ilerliyorsun. Kendine iyi davran ve sakın üzme.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel konuşmussun canım benim

Adsız dedi ki...

Masallah rabbim bahtını açık etsin

Yorum Gönder